Yhteistyökumppanin terveiset

Yhteistyökumppanin terveiset

Hyvää festivaalia ei synny ilman yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa! Maarit Halosen Arjen Avuxi on auttanut meitä myös juhlassa, kun venuet ja tekstiilit ovat tarvinneet pesua, siivousta ja huoltoa. Ihanan energinen Maarit ei ole jäänyt sormi suussa seisomaan yllättävässäkään tilanteessa, vaan siivous on sujunut kuin tanssi konsanaan!

 

 

 

Hei tanssin ystävä!

 

Tanssi on ihanaa! Mutta tanssiessa saattaa vaatteet hiota. Hikoaminen on sinänsä erittäin hyvä asia, sillä silloin saa kuona-aineet vauhtia. Mutta vaatteet eivät välttämättä erityisemmin hiestä pidä. varsinkin jos tykkäät käyttää vaatteita, joissa herkempiä materiaaleja, joita ei voi pestä kuin hienopyykissä.
Vaatteet alkavat herkästi haista, jos ei kuivana niin viimeistään kun pääsevät kosketuksiin ihon kosteuden kanssa. Hyvin usein tämäntyyppisissä vaatteissa haju johtuu bakteereista. Kuiva vaate ei välttämättä haise millekään, mutta kun laitat vaatteen päällesi ja se pääsee ihon kosteuden kanssa kosketuksiin niin tällöin bakteerit pääsevät valloilleen ja sirkus on valmis.

 

Tiesitkö että tämä on mahdollista estää? Ja arvaatkos mikä tähän on ratkaisu?
Se on mahdollista bakteerien avulla!

 

Mikään vaate eikä pinta pysy steriilinä montaakaan sekuntia normaali oloissa vaikka käsittelisit ne millä myrkyillä, joten desinfiointi ei valitettavasti tässäkään auta, päinvastoin usein pahentaa vain tilannetta. Nimittäin suurin osa bakteereita tuhoavista aineista ja menetelmistä ei saa tuhottua ihan joka ikistä bakteeria, jolloin ne jäljelle jääneet ovat entistä taitavampia pysymään hengissä. Ja nämä menetelmät ovat usein kovia kankaalle ja kuluttaa vaatetta nopeammin. Lisäksi bakteerien tuhoamisessa on se huono puoli että menetelmät tuhoaa myös elämälle välttämättömiä bakteereita.

 

Onneksi probiootit eli hyödylliset bakteerit voivat auttaa meitä tässä asiassa.

 

Kun pyykinpesuun lisätään probiootteja niin niistä on muutakin hyötyä kuin se että ne ehkäisevät hajujen muodostumista ja jopa poistavat jo syntyneitä hajuja tekstiileistä, jo matalissa pesulämpötiloissa (30 astetta). Sen lisäksi probiootit pilkkovat erittäin tehokkaasti myös likaa niin vaatteista kuin jopa pesukoneen syövereistä.
Meillä Arjen Avuxi pesulallakin käytetään BioSwipe Laundry Liquidia, erityisesti hajupyykille. Pienestä 750 ml pullosta peset jopa 75 koneellista puhdasta hajutonta pyykkiä.

 

Jos haju on oikein pahasti pinttynyt vaatteeseen niin esim. kainalon kohdat voi esikäsitellä jo vaikka tuntia ennen koneeseen laittoa laimennetulla Laundry Liquidillä.
Huuhteluun voi käyttää BioSwipe Fresh Air laimennosta 5-10 ml tehostamaan hajutonta lopputulosta.
Joskus jos vaate on todella likainen niin kaveriksi lisäämme Swipen 30/60 pesuntehostajaa.

 

Tuotteet ovat saatavilla verkkokaupastani tai Arjen Avuxi pesulalta Pyhäjärvellä, voit siis tulla ostoksille samalla kun käyt festareilla. Osoite verkkokauppaan: www.homcare.fi/maarithalonen .
Verkkokaupasta saat festareiden loppuun asti koodilla AA23 5 € alennuksen tilauksestasi. (koodi on voimassa 22.7.2023 asti)

 

-Maarit-
-Arjen Avuxi Oy-