Yhteistyö Jokilaakson alueella käynnistyy tanssien

Yhteistyö Jokilaakson alueella käynnistyy tanssien

Tanssikiertue käynnistää Täydenkuun Tanssit -festivaalin ja maakuntien välisen yhteistyön, jonka tavoitteena on tuoda tanssi lähelle kuntalaisia ja lisätä tanssitaiteen saavutettavuutta Jokilaakson ja Ylä-Savon alueella. Yhteistyön kautta asukkaille voidaan tarjota laadukkaita ja helposti liikuteltavia kulttuuripalveluja ympäri vuoden. Mukana yhteistyössä ovat Kärsämäen kunta sekä Iisalmen ja Ylivieskan kaupungit. Rahoituksesta vastaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

“Ylivieskan kaupungin kulttuuritoimi ja Täydenkuun Tanssit -festivaali ovat tehneet yhteistyötä menneinä vuosina satunnaisesti. Nyt yhteistyökuviona saamme Kulttuurikeskus Akustiikan estradille uuden hurmaavan tanssiteatteriteoksen Keski-ikä. Yhteistyö festivaalin kanssa mahdollistaa Ylivieskaan korkeatasoisia tanssiesityksiä. Ja esitys on vapaapääsyinen kaikille”, kertoo Ylivieskan kulttuurijohtaja Katriina Leppänen.

 

Kunnissa kulttuuripalveluita pyritään tarjoamaan yleensä lapsille, nuorille ja ikääntyville. Maakuntayhteistyö käynnistyy tanssiteoksella, joka on suunnattu ensisijaisesti nuoruuden ja vanhuuden välissä eläville ihmisille. Tai jotka tulevat joskus elämään tai ovat jo eläneet tämän mielenkiintoisen ikävaiheen: keski-iän.

 

Ko-kollektiivin ja Impïria Art Scenen toteuttama tanssiteos käsittelee keski-ikää monitasoisena siirtymävaiheena ihmisen elämässä. Teos reflektoi elämänvaihetta keski-iän kriisin, yhteiskunnallisuuden, elämän rajallisuuden, seksuaalisuuden sekä haaveiden kautta. Tekijät ovat kaikki keski-ikäisiä taiteilijoita, joita yhdistää tarve ja halu tarkastella rehellisesti ja kehollisesti tätä vähän tutkittua ja usein huomiota vaille jäävää elämänvaihetta.

 

Keski-ikä © Juha Nurmi

Keski-ikä © Juha Nurmi

 

Kiertueen aikataulu

 

! Keski-ikä kiertue siirtyy maaliskuulle 2022. Julkaisemme uudet päivämäärät myöhemmin.

 

Esitysten jälkeen taiteilijatapaaminen.

 

Tanssi/koreografia: Taina Ala-Ketola, Sanna Hento, Kaisa Rundelin
Koreografia/ohjaus: Satu Tuomisto
Kertojan ääni: Anna-Leena Sipilä
Äänisuunnittelu: Antti Rundelin
Studionauhoitus: Ian Macintosh
Kertojan tekstin on Satu Tuomisto koostanut professori Lea Pulkkisen tutkimuksesta sekä anonyymien keski-ikäisten naisten kirjoituksista
Tekstityöpajat: Ulla Ala-Ketola
Tuotanto: Pyhäsalmen Tanssi ry, Ko-kollektiivi, Impiiria Art Scene
Kiertueen rahoitus: OKM

 

 

Haastattelupyynnöt ja yhteydenotot

 

Kiertueeseen ja yhteistyöhön liittyen:
Taina Ala-Ketola, toiminnanjohtaja, Pyhäsalmen Tanssi ry, +358444272099

 

Taiteelliseen sisältöön liittyen:
Satu Tuomisto, ohjaaja, Ko-kollektiivi +358453119737[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]