Täydenkuun Tanssit katsoo toiveikkaana tulevaisuuteen

Täydenkuun Tanssit katsoo toiveikkaana tulevaisuuteen

Festivaaliorganisaatiota keväällä kohdanneet rahoitushaasteet ja niitä seurannut ohjelmiston supistaminen unohtuivat onnistuneen tapahtumaviikon aikana. Yleisöltä ja kurssilaisilta saatu kiittävä palaute vahvisti tehdyt linjaukset oikean suuntaisiksi.

 

”Koko festivaalitiimin puolesta voin todeta, että kohtaamisessa on voimaa ja syvyyttä”, sanoo taiteellinen johtaja Alpo Aaltokoski vastikään päättyneen Täydenkuun Tanssit -festivaalin jälkitunnelmissa. ”Yleisö ja osallistujat haluavat sitoutua. Kehitämme jatkossakin festivaalia heidän toiveitaan kuunnellen.” Paikallisten tuotantomallien kehitystyötä tehtiin nyt tuottaja ja valmentaja Helmi Saksalan johdolla.

 

Täydenkuun Tanssit esitteli tänä kesänä kaksi maailmanluokan taiteilijaa: Espanjan johtaviin tanssiryhmiin kuuluvan Provisional Danzan perustajan Carmen Wernerin sekä kansainvälisen läpimurron tehneen Ferenc Fehérin Unkarista. Yleisökeskusteluissa erityisesti puhutti Susanna Leinonen Companyn Nasty. Järviristeilystäkin päästiin nauttimaan, kun Routa Companyn Metsäbaletti esitettiin läheisessä saaressa.

 

Uusi festivaalijohtaja on paljasjalkainen pyhäjärvinen yrittäjä

 

Pyhäsalmen Tanssi ry pyörittää Pyhäjärvellä niin Täydenkuun Tanssit -festivaalia kuin Tanssiopisto Uusikuuta. Organisaatio on valinnut toiminnanjohtajan tehtävään 1.8.2019 alkaen Johanna Smedin. Smed on Pyhäjärvellä syntynyt taidekäsityöläinen ja yrittäjä. Valinnassa painotettiin kehittämisorientoitunutta otetta sekä hyviä paikallisia verkostoja. ”Tanssi on kiehtonut minua aina ja muistan pienenä tyttönä lymyilleeni koulun jumppasalin verhoissa tanssiharjoituksia seuraten” sanoo Smed, joka oli mukana festivaalin tuotantotiimissä jo kesällä 2018.

 

”Ihmiset kaipaavat kiireisen arjen keskelle niin henkistä hyvinvointia kuin kehon lempeää huoltamista. Näitä molempia voi tarjota tanssi ja Täydenkuun Tanssit erityisesti monipuolisella tarjonnallaan”, Smed jatkaa. ”Tulevaisuudessa toivon festivaalin saavuttavan yhä laajemman yleisön. Se onnistuu yhteistyöllä: toivon, että Pyhäjärvi ja lähipaikkakunnat ottavat tämän ainutlaatuisen tapahtuman yhä enemmän omakseen.”

 

Täydenkuun Tanssien vuoden 2020 ajankohta julkistetaan festivaalin kotisivuilla syksyn aikana. https://www.fullmoondance.fi/

})(jQuery)