Täydenkuun Tanssien festivaaliorganisaatiossa ollaan festivaalin jälkeen onnellisia eikä edes mitenkään väsyneitä

Täydenkuun Tanssien festivaaliorganisaatiossa ollaan festivaalin jälkeen onnellisia eikä edes mitenkään väsyneitä

Tämän kesän pienimuotoisempi tapahtuma osoitti, että pieni on kaunista, syvää ja tärkeää.

 

Kesän Täydenkuun tanssit festivaali kokosi yhteen kotimaisia tanssi- ja sirkustaiteilijoita, muusikoita ja nuoria tanssitaiteilijoita. Esityksiä nähtiin kaupungintalolla, kaupassa, parkkipaikalla, elokuvateatterissa ja kirkossa.

 

Festivaalin pääteos Kuplat-Juhlat valtasi hotelli Pyhäsalmen, ja sen taiteilijat loihtivat hotellissa vaeltelevalle yleisölle mitä erikoisempia twinpeaksmaisia tunnelmia. Ilta päättyi riemukkaisiin bileisiin, jossa yleisö ja taiteilijat vaihtoivat paikkaa. Yleisö rynnisti tanssimaan aamiaissaliin rakennetun kuplan sisälle ja taiteilijat siirtyivät tanssimaan tilan vallanneen yleisön ympärille.

 

“Olen liikuttunut ja kosketettu palautteesta, jota olen saanut festivaalin esityksistä. Tuntuu, että ihmisillä on suuri tarve saada uudentyyppisiä kokemuksia taiteen parissa. Vuorovaikutteisuuden jano välittyi myös esiintyjille”, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Johanna Ikola.

 

Kuplan rakensi monitaiteellinen työryhmä, johon kuului Sari Palmgren & Co., Agit-Cirk, Tanssiryhmä Off/Balance, muusikot Kimmo Pohjola ja Juuso Hannukainen, äänisuunnittelija Tuomas Norvio sekä tanssijat Elina Häyrynen, Satu Rekola ja Anni Rissanen.

 

Erityisen onnellisia järjestäjät olivat nuorten tanssijoiden itse organisoimasta FULLMOONdemo-päivästä, jolloin parrasvalot kohdistuivat alalle opiskelevien ja vastavalmistuneiden teoksiin ja ajatuksiin tanssitaiteesta ja toimintakentästä. Yleisö herkistyi moneen otteeseen nuorten tanssijoiden avoimuudesta, vilpittömyydestä ja taidosta.

 

Yksi festivaalin kohokohdista oli Pyhän Ristin kirkossa nähty harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosen ja tanssija Johanna Ikolan yhteiskonsertti. Seisaaltaan suosiota osoittanut yleisö kuuli shamanistiseksi kuvaillun esityksen, jolle kaunis 1890-luvulla rakennettu kirkko loi mielenkiintoisen kontrastin.

 

”Pienikin voi olla suurta”, toteaa Täydenkuun tanssien toiminnanjohtaja Taina Ala-Ketola viitaten tänä vuonna järjestettyyn pienimuotoisempaan tapahtumaan. ”Kurssit olivat loppuunmyyty ja yleisöpalaute jokaisen tapahtuman jälkeen koskettavaa. Yleisöä osallistava teos selvästi toimi täällä hyvin ja suhteessa tapahtumien määrään katsojaluvut jopa hieman nousivat viime vuoteen verrattuna”, hän kuittaa tyytyväisenä.