Täydenkuun Tanssien 30-vuotisjuhlafestivaali veti lähes 4000 osallistujaa – myös tanssikursseille oli tunkua

Täydenkuun Tanssien 30-vuotisjuhlafestivaali veti lähes 4000 osallistujaa – myös tanssikursseille oli tunkua

Pieni 5000 asukkaan Pyhäjärvi antoi todellisen näytteen kulttuurialan tahdosta ja sitkeydestä.

 

Festivaalin eri tilaisuuksiin osallistui yhteensä noin 4000 vierasta ja maksullisten esitysten koronarajoitetun
täyttöasteen keskiarvo oli 83 prosenttia.

 

Ohjelmistossa nähtiin 13 teosta, joista kotimaisia ensi-iltoja oli kolme sekä yksi ennakkonäytös. Esiintyjäkaarti oli Suomen tanssitaiteen huipulta. Festivaali huipentui lauantaina kolmituntiseen juhlagaalaan, jossa esiintyi 64 tanssijaa 15 eri teoksessa.

 

30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi taiteellinen johtaja Alpo Aaltokoski halusi nostaa esiin kuluneiden vuosikymmenten aikana festivaalin historiaan merkittävästi vaikuttaneita teoksia, koreografeja ja tanssijoita. Jälleennäkemiset ja -kohtaamiset taiteilijoiden ja yleisön kesken olivat lämpöisiä.

 

Monipuolinen tanssitarjonta, toritapahtumat ja Festivaaliklubin livemusiikki- ja tanssi-illat saivat myös yleisöltä paljon kiitosta.

 

”Ensimmäisen kerran tapahtuman historiassa kaikki tanssikurssit toteutuivat. Osallistujia kursseilla oli yhteensä 183. Tanssikurssien ja festivaaliklubien suosio osoitti, että tanssitaiteen katsomisen lisäksi ihmisille on kertynyt tarve tanssia myös itse – ja yhdessä”, tapahtuman toiminnanjohtaja Taina Ala-Ketola sanoo.

 

Festivaalin aikana paikallisia asukkaista puhututti teosten lisäksi festivaalitoimiston lipputangossa viikon ajan liehunut sateenkaarilippu. Festivaaliorganisaatio seurasi kiivaana käynyttä keskustelua lipun symboliikasta ja merkityksestä ja piti positiivisena asiana sitä, että taidetapahtuman myötävaikutuksella nousi näkyväksi tärkeitä arvokysymyksiä.

 

Ensi vuoden festivaalin ohjelmiston pääpaino on kansainvälisessä ohjelmistossa.

 

Tapahtuman mahdollistivat tänä vuonna Pyhäjärven kaupunki, Taike, SKR ja OKM