Suomen omaleimaisin tanssifestivaali tarjoaa verevän ohjelmiston rahoitusleikkauksista huolimatta

Suomen omaleimaisin tanssifestivaali tarjoaa verevän ohjelmiston rahoitusleikkauksista huolimatta

Perinteikäs nykytanssitapahtuma Täydenkuun Tanssit kutsuu koko Suomen nauttimaan tanssitaiteesta Pyhäjärvelle 31.7.–3.8.2019. Tänään julkaistu ohjelmisto tarjoaa ilmastoahdistuksen ja hektisen elämäntahdin kuormittamalle nykyihmiselle vertaiskokemuksia, huumoria ja inhimillistä lämpöä.

 

Taiteellinen johtaja Alpo Aaltokoski on tämän vuoden ohjelmistossa halunnut nostaa esiin paitsi päivänpolttavia teemoja myös universaaleja eksistentiaalisia aiheita. Mitä on olla ihminen? Miten olemme kiinni ajassa ja miten aika näkyy meissä ja kehoissamme? Täydenkuun Tanssit -festivaali järjestetään 28. kerran ja tänä vuonna on haluttu panostaa myös lapsille suunnattuun ohjelmaan.

 

Keväällä uutisoitiin (https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/571602) festivaalin rahoituksen pienenemisestä. Takaiskusta huolimatta Täydenkuun Tanssit tarjoaa kansainvälisen ohjelmiston: esiintyjiä saapuu Espanjasta, Hong Kongista, Unkarista ja Israelista. Kustannussyistä esitystilojen määrää vähennettiin ja ohjelmaan tehtiin joitakin muutoksia.

 

Kotimaisesta vahvuudesta mukana ovat koreografi Anu Sistonen, Tanssiteatteri MD, Susanna Leinonen Companyn kohuttu Nasty sekä Routa Company. Viimeksi mainitun ulkoilmateos Metsäbaletti esitetään Natura-alueella Pietarsaaressa. Ilmastonmuutoksen seurauksia pohtiva tanssiteos tarjoaa yhden näkymän tulevaisuuteen.

 

Tänä vuonna Pyhäjärvelle kannattaa kurssien perässä tulla paitsi tanssijoiden myös pedagogien ja koreografien. Espanjalainen Carmen Werner on Euroopassa ja maailmalla arvostettu tekijä ja työpajojen vetäjä, jonka merkitystä ei Suomessa hyvin tunneta. Kovassa nosteessa oleva unkarilainen Ferenc Fehér vierailee Pyhäjärvellä jo toista kertaa, yleisön pyynnöstä. Myös vasta-alkajat on huomioitu kurssitarjonnassa: Feldenkrais-kurssilta voi hakea helpotusta stressiin ja vahvistusta itsetuntoon.

 

Pyhäjärven Täydenkuun Tanssit -festivaali on oiva kohde jokaiselle, joka kaipaa kosketusta aitoon suomalaiseen suveen. Ilmastonmuutostietoisuuden kasvaessa kotimaan matkailu on nouseva trendi. Liput kursseille ja esityksiin ovat nyt myynnissä Lipputoimistossa ja Ticketmasterissa.

 

Tutustu koko ohjelmistoon: https://www.fullmoondance.fi/fi/ohjelma
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Helmi Saksala, tuottaja, p. 0407596336,

})(jQuery)