Kosketus

Kosketus

Tanssiteos Kosketus on kiruvetisen tanssija Pauliina Nuutisen sekä muusikko Ari Satomaan yhdessä tekemä interaktiivinen tanssiteos. Teos pureutuu niin henkisen, kuin fyysisen kosketuksen teemaan elämänkaaren ympärille.

 

Esitys on osa Suomen Kulttuurirahaston Keski-Pohjanmaan maakuntarahaston tukemaa Taidetta hoitolaitoksiin -hanketta, jonka tavoitteena on viedä taidetta ihmisille, joilla ei välttämättä ole mahdollisuuksia mennä itse taiteen äärelle.

 

“On hienoa, että Täydenkuun Tanssit -festivaaliorganisaatio ja Pyhäsalmen VPK mahdollistavat meille tanssiesityksen. Lasten ja ikäihmisten kulttuuritarjonnasta  huolehditaan yleensä mutta mielenterveys ja päihdetyön asiakaskunta jää valitettavan usein huomiotta. Taiteen merkitys on tutkimustenkin mukaan merkittävästi yhteydessä koettuun terveyteen sekä elämän tyytyväisyyteen. Näin saamme päivätoiminnan asiakkaille ja Ryhmäkodin asukkaille hienon elämyksen talven keskelle”, toteaa Marita Rytkönen, PPKY Selänteen päivätoiminnan ohjaaja.

 

Esitys toteutettiin joulukuussa Haapajärvellä mielenterveyskuntoutujien palvelukoti Attendo Jokipajussa sekä ikäihmisten hoivakoti Frosteruksessa Kärsämäellä.