Lehdistötiedote 21.5.2021: Tervetuloa syntymäpäiville

Lehdistötiedote 21.5.2021: Tervetuloa syntymäpäiville

TERVETULOA SYNTYMÄPÄIVILLE!

 

Pyhäjärven Täydenkuun Tanssit -festivaali täyttää tänä vuonna kunniakkaat 30-vuotta. Juhlavuoden kunniaksi tarjolla on eri tanssilajien synttärikakku höystettynä musiikilla ja huumorilla. Juhlia rakennetaan ilolla ja innolla 100 taiteilijan voimin! Ohjelmistossa nähdään 15 teosta, joista ensi-iltoja viisi.

 

Esittelemme tänä vuonna runsaan kattauksen kotimaista tanssitaidetta. Mukana ohjelmistossa on teoksia useilta taiteilijoita, jotka ovat esiintyneet festivaalilla vuosikymmenten saatossa, kuten perustajajäseniltä Marjo Kuuselalta (Pelurit, uusintaensi-ilta) ja Tommi Kitiltä (Pienen näyttämön juttu, katkelma Juhlagaalassa). Kolmas perustajajäsen Marketta Viitala – tuo armoitettu lastentanssin tekijä ja puolesta puhuja – tuo festivaalin lavalle nuoria lupauksia (mm. Vertti Torvikoski, Surullisen keijun tarina, Juhlagaala).

 

Katri Soini (Etydejä Erinomaisuudesta, ensi-ilta) tanssi vuonna 1992 Pelureissa, ja Marjon ja Tommin tytär Unna Kitti (LEHMÄ!) on kulkenut vanhempiensa mukana festivaalilla pienestä pitäen. Reijo Kela (Taulumannekiini) on tehnyt lukuisia tanssiteoksia festivaalivuosien saatossa pyhäjärvisen luonnon helmaan. Niin ikään Tiina Huzchowsky (Charlotte kello viisi aamulla), Petri Kekoni (Hämärän Hohde) ja Anna Veijalainen (Nostalgia – neljän sammakon vaellus) ovat tehneet 90-luvulla tilausteoksia Täydenkuun Tanssit -festivaalille. Muutamia mainitaksemme.

 

Tuttuun tapaan luvassa on pitkin viikkoa tanssikursseja niin harrastelijoille kuin tanssin alan opiskelijoille ja ammattilaisille. Juhlavuoden kunniaksi tarjoamme Täydenkuun Torilla runsaasti ilmaisesityksiä sekä päivittäin kaikille avointa, ilmaista tanssiopetusta eri tanssilajeista. Juhlinta alkaa ti 20.7. klo 13 avajaisjuhlalla Pyhäsalmen torilla. Festivaali huipentuu lauantai-iltana 24.7. klo 20 Juhlagaalaan, johon olemme keränneet makupaloja flamencosta, street-tanssista, baletista, paritanssista, lastentanssista, kansantanssista ja nykytanssista.
Tervetuloa kokemaan tanssiteosten muodossa pyhäjärvisen tanssifestivaalin historian siipien havinaa sekä ihmettelemään kotimaisen tanssin kentän uusia avauksia!

 

Lisätietoja:
Taina Ala-Ketola, toiminnanjohtaja
p. 044 427 2099,

 

Alpo Aaltokoski, taiteellinen johtaja
p. 050 596 7917,