Vortex (Hong Kong)

Vortex (Hong Kong)

KE 31.7.2019 klo 20:00 (Inmet-Areena)

Ihmiskunta määrittelee jatkuvasti uudelleen sitä, mikä on oikeutettua tai soveliasta, samalla kun monet sen ennakkoluuloista perustuvat tietämättömyyteen. Ihmiset, jotka kauan ovat olleet tottuneita rajoituksiin, ovat ajautuneet erilleen todellisesta minuudestaan.

 

Tanssi ja ääni kietoutuvat toisiinsa hongkongilaissyntyisen tanssitaiteilija ja koreografi Wayson Poonin abstraktissa duetossa. Poonin töissä yhdistyvät itämaalainen henki ja länsimaiset menetelmät.

Lisätietoa

Koreografia ja tanssi: Wayson Poon
Tanssi: Lo King-san
Musiikki ja äänisuunnittelu: Peter Lenaerts
Valosuunnittelu: Chan Ka-ho Ivan
Tuottaja: Carrol Ho

 

Vortex on vuoden 2018 Hong Kong Arts Festivalin tilaustyö ja tuotanto. Teos sai ensi-iltansa The Hong Kong Jockey Club Contemporary Dance Series -tapahtumassa.

Wayson Poon

Hongkongilaissyntyinen nykytanssitaiteilija ja koreografi Wayson Poon on työskennellyt Euroopassa ja Aasiassa koreografina, esiintyjänä, tutkijana ja opettajana. Eri kulttuurien myötävaikutuksesta hänen töissään yhdistyvät itämaalainen henki ja länsimaiset menetelmät. Poon purkaa kehon perusolemusta eri näkökulmista, opiskelee tanssin kieltä monilla tasoilla ja etsii erilaisten elementtien värähtelystä harmonisen soinnun. Poon on omistautunut tutkimaan merkitystä töissään ja sooloteoksissaan nykytanssin kentällä. Merkille pantaviin teoksiin lukeutuvat Behind 3.0, Untitled, Fleeing by Night, invisible(cities); ja Vortex.

 

Poon on esiintynyt ja vetänyt työpajoja ympäri maailmaa, mukaan lukien ilYoung, Ruotsi; Bath Spa University, UK; Asia Dance Project, Korea; Melbourne Festival, Australia; Chengdu Yuan-shu Contemporary Dance Space, Kiina; ja The Hong Kong Academy for Performing Arts, Hong Kong. Poonille myönnettiin nuorille taiteilijoille suunnattu Hong Kong Arts Development Award for Young Artist (Dance) -palkinto vuonna 2016.

})(jQuery)