The Station (Unkari)

The Station (Unkari)

PE 2.8.2019 klo 19:00 (Inmet-Areena)

The Station kertoo tarinan kahdesta pojasta suljetussa paikassa, jota ihmiset kutsuvat nimellä Asema. Pakene jos voit! Leiki kanssani jos uskallat! Tiedämmekö, keitä olimme ja mitä meistä on tullut?

Arvio

 

“Ferenc Fehérin koreografia, jossa tanssijat esiintyvät verevästi kuin jonkin mystisen voiman ajamina, on ällistyttävän orgaaninen ja samalla mekaaninen, loihtien esiin samanaikaisesti matemaattisia kaavoja ja luonnollisia kuvioita, älykäs inhimillinen osanen joka leijuu abstraktilla pinnalla ja kollektiivinen (kvantti-) tajunta.

 

The Station (Asema) on superkeskittynyt ‘tilapäinen’ mikrokosmos todellisen ajan ja paikan ulko- ja sisäpuolella, joka herkeämättä jäljittelee urbaanin zombien levotonta olotilaa ja ulkomaailman kakofoniaa rikkaalla äänikudelmallaan (niin ikään Fehérin käsialaa); ja kaiken keskellä ja ytimessä on kahden ihmisen kompleksinen suhde ja heidän omat sisäiset sääntönsä, joita turhan kärkkäästi ovat valmiit rikkomaan.”
– Orsolya Bálint, kuraattori

Lisätietoa

Tanssi ja konsepti: Ferenc Fehér, Dávid Mikó
Musiikki: Ferenc Fehér
Konsultaatio: Judit Simon
Valot: Dávid Kovácsovics
Koreografia: Ferenc Fehér

 

Palkinnot:
The 6th International Choreography Competition, The Mash prize, Jerusalem, 2018
Masdanza International Contemporary Dance Festival of The Canary Islands, Special Prize of the Jury, 2018

Ferenc Fehér

Ferenc Fehér on unkarilaissyntyinen itseoppinut tanssitaiteilija ja koreografi. Hänen tyylinsä on omintakeinen yhdistelmä tanssia ja eläimellistä liikettä, jonka väsymättömälle kehittämiselle taiteilija on omistautunut. Fehér on luonut koreografioita kotimaassaan vuodesta 2007 ja esiintynyt lukuisten tanssiryhmien kanssa eri puolilla maailmaa.

})(jQuery)