Secret Charm

Secret Charm

TO 1.8.2019 klo 19:00 (Inmet-Areena)

Mistä löytyy esiintymisen ydin 20 työvuoden jälkeen? Voiko liikkeeseen tai tanssijan rooliin verhoutua? Secret Charm on koreografi Anu Sistosen ja tanssija Jonna Aaltosen pitkällisen yhteistyön juhlistus. Tekijät luottavat liikkeen voimaan ja puhuttelevuuteen. Soolossa ovat läsnä niin tanssin ja liikkeen puhdas fyysisyys kuin sen henkinen ulottuvuus.

 

Sooloteoksesta kumpuavat informaatioyhteiskunnan tehokkuusvaatimusten sietäminen tai kestämättömyys ja toisaalta kaipaus yksinkertaiseen elämään, aitoon läsnäoloon ja kiireettömyyteen. Musiikki on säveltäjä-äänisuunnittelija Emre Sevindikin elektronista tuotantoa. Teoksen nimi Secret Charm on saanut kipinänsä ajatuksesta, että jokaisessa ihmisessä kuten elämässä itsessään on oma erityinen viehätyksensä.

Lisätietoa

Koreografia: Anu Sistonen
Tanssi: Jonna Aaltonen
Musiikki: Emre Sevindik
Äänisuunnittelu: Simo Heiskanen
Valaistussuunnittelu: Brice Durand
Pukusuunnittelu: Jonna Aaltonen / Anu Sistonen
Valokuvat: Teemu Kyytinen
Teoksen kesto: n. 25 min.
Ensiesitys: 4.2.2016 Schungfabrik, Kayl, Luxemburg
Suomen ensi-ilta Turussa 11.2.2016

 

www.anusistonen.com

Yhteistuotantotahot ja tukijat:

– Läntinen tanssin aluekeskus
– Centre de Création Choréographique Luxembourgeois – TROIS C-L
– Taiteen edistämiskeskus
– Tanssiteatteri ERI
– Suomen Kulttuurirahasto

Taiteilijaesittelyt:

Anu Sistonen, koreografi (1962 Joensuu) on Suomen Kansallisoopperan balettikoulun kasvatti. Sistonen on työskennellyt tanssijana Suomen Kansallisbaletissa, Stuttgartin baletissa, Cullberg baletissa ja Tero Saarinen Companyssa. Klassisten pääroolien lisäksi hän on tanssinut mm. William Forsythen, Mats Ekin, Ohad Naharinin, Jorma Uotisen ja Kenneth Kvanströmin teoksissa. Vuosina 2000-2017 Sistonen asui Luxemburgissa, jonka Grand Théâtressa Sistonen on sittemmin vieraillut useasti omalla ohjelmistollaan.
Suomessa Sistonen on työskennellyt koreografina Pori Dance Companyssa ja vieraillut festivaaleilla kuten Helsingin Juhlaviikoilla. Sistosen lastenteos Duo Duu (2012) on kiertänyt Luxemburgin ohellöa Saksassa, Belgiassa ja Lichtensteinissa. Teos Against the flow palkittiin yleisöpalkinnolla Reconnaissance nykytanssikilpailussa Grenoblessa marraskuussa 2013, jonka jälkeen teosta esitettiin eri puolilla Ranskaa.
Nyttemmin paluun Helsinkiin tehnyt Sistonen jatkaa työtään freelance koreografina ja -opettajana Suomessa ja ulkomailla. Vierailevana nykytanssin ja klassisen baletin opettajana Sistonen toimii Luxemburgin lisäksi mm. Suomen Kansallisbaletissa ja Ranskan Ballet de Lorrainessa.

 

Jonna Aaltonen, tanssija (1972 Pieksämäki) on freelance-tanssitaiteilija (Turun konservatorio 1995), NLP Practitioner (True Hearts 2014) ja tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja (Eino Roiha-instituutti, Jyväskylän yliopisto, 2017). Kansainvälisen uran luonut Aaltonen on työskennellyt monipuolisesti tanssin ja teatterin saralla: nykytanssiteoksissa, tanssiteatteri-, musikaali- ja oopperaproduktioissa. Yli 20-vuotisen uransa aikana hän on tanssinut yli 80 teoksessa yli 50 koreografin kanssa. Aaltonen on työskennellyt kiinnityksellä mm. Norrdans’issa Ruotsissa, VolksOperan baletissa Wien’issä, Itävallassa ja Tukholman Kuninkaallisessa oopperassa (koreografi Mats Ekin ohjaamassa teoksessa Orphée). Vuonna 2006 hän asettui Suomeen ja on siitä lähtien toiminut vapaana tanssitaiteilijana, vuodesta 2009 Raisiosta käsin. Kiinnitystensä lisäksi Aaltonen on tanssinut lukuisissa freelance-produktioissa sekä Suomessa että ulkomailla ja esiintynyt laajalti Euroopassa, myös maailmanlaajuisesti Kanadassa, Japanissa, USAssa, Dominikaanisessa tasavallassa, Koreassa ja Kiinassa.

 

Emre Sevindik (Turkki/Luxemburg), säveltäjä (1973 Luxemburg) opiskeli audiovisuaalista viestintää Hollannissa vuosina 1993–1996. Hän on ollut luomassa useita teatteriteoksia ja näyttämöllisiä esityksiä. Tänä päivänä Sevendik työskentelee enimmäkseen säveltäjänä tanssi- ja teatteriteoksiin sekä elokuviin.

 

Simo Heiskanen, äänisuunnittelija (1969) opiskeli Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta 1991–95. Heiskanen on työskennellyt laajalti tanssin alueella – tanssijana ja koreografina lukuisilla teatterinäyttämöillä ja tanssin vapaan kentän tuotannoissa. Tällä hetkellä Heiskanen toimii toisena taiteellisena johtajana yhdessä Tuomo Railon kanssa vuonna 1999 perustamassaan Glims & Gloms -tanssiteatterissa. Hän on usein vastannut teostensa musiikista, äänisuunnittelusta ja visualisoinnista.

 

Brice Durand (Ranska), valaistussuunnittelija liittyi Viracocha ja Des Bestioles -teatteriseurueisiinsa teatterin johtajan ja valaistussuunnittelijan ominaisuudessa vuonna 1999 saatuaan opintonsa päätökseen Grenoble Science Faculty’ssa ja Metz’n esittävien taiteiden yliopistossa Ranskassa. Samaan aikaan hän työskenteli ääniteknikkona useissa lyhytfilmeissä. Tällä hetkellä Durand työskentelee visualisoijana ja valaistussuunnittelijana pääasiassa teatterin ja nykytanssin saralla eri taideyhteisöissä.

})(jQuery)