Haetaan osallistujia tutkimukseen katsojakokemuksista!

Haetaan osallistujia tutkimukseen katsojakokemuksista!

Oletko menossa katsomaan Täydenkuun Tanssit -festivaalilla Sari Palmgrenin ja työryhmän teoksen Licking Things torstaina 26.7.? Haluaisitko jakaa kokemuksesi ja keskustella siitä jälkikäteen?

 

Teen väitöstutkimusta nykytanssin merkityksestä ja arvosta katsojille teatteritieteeseen Helsingin yliopistolla. Käsittelen työssäni sitä miten nykytanssin arvo muodostuu katsojalle ja minkälaisia merkityksiä katsojat muodostavat nykytanssiesityksestä. Työni koostuu kolmesta tapaustutkimuksesta, joista Täydenkuun Tanssit -festivaali on yksi. Kaksi muut ovat Zodiak – Uuden tanssin keskus Helsingissä ja Tero Saarinen Company.

 

Kerään aineistoa tutkimukseeni festivaalin aikana Licking Things -esitykseen keskittyen. Etsin tutkimukseen 5–6 haastateltavaa. Tutkimukseen osallistuminen koostuu kolmesta osiosta:
– osallistujien taustahaastatteluista, jotka teen maanantaista 23.7. keskiviikkoon 25.7.
– Licking Things -esityksen katsomisesta
– luovasta työpajasta lauantaina 28.7. klo 13–16.30

 

Ennen festivaalin alkua ja Licking Things -esitystä haastattelen osallistujia heidän taustoistaan, odotuksistaan ja aiemmista kokemuksistaan nykytanssin ja festivaalin parissa. Pari päivää esityksen jälkeen järjestän työpajan, jossa hyödynnetään luovia ja visuaalisia tutkimusmenetelmiä. Työpajan aikana jokainen osallistuja tekee esityskokemuksesta kuvakollaasin. Tehdyn kollaasin kautta käyn keskustelun jokaisen osallistujan kanssa heidän kokemuksestaan ja esityksestä syntyneistä ajatuksista, tunteista ja merkityksistä.

 

Osallistujilta ei vaadita aiempaa kokemusta nykytanssista tai sen katsomisesta, mutta sitä toki saa olla. Voit olla yhtä hyvin ensikertalainen festivaalilla kuin pidempiaikainen kävijä. Tutkimukseen osallistuminen vaatii sitoutumista työpajatyöskentelyyn. Lisäksi työpajassa tehdystä kuvakollaasista otan valokuvan tutkimusaineistoksi. Ennen esityskautta tehtävät haastattelut ja työpajassa käydyt keskustelut nauhoitetaan tutkimusmateriaaliksi. Aineistoa käsitellään nimettömästi ja luottamuksellisesti. Vastaajien henkilöllisyyttä ei voi tunnistaa valmiista tutkimuksesta.

 

Kiinnostuksen osallistua tutkimukseen voi ilmaista täyttämällä oheisen ilmoittautumislomakkeen 16.7.2018 mennessä. Valitsen mukaan tutkimukseen enintään kuusi henkilöä siten, että katsojajoukko on taustaltaan mahdollisimman monipuolinen. Työpajan järjestän lauantaina 28.7. klo 13–16.30 (paikka ilmoitetaan myöhemmin).

 

Ilmoittautumislomake: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/90411/lomake.html

 

Annan mielelläni lisätietoja työstäni.

 

Ystävällisin terveisin,
Saara Moisio
tohtorikoulutettava Filosofian, taiteiden ja yhteiskunnan tutkimuksen tohtoriohjelma / teatteritiede Helsingin yliopisto

})(jQuery)