Länsi-Afrikkalaisen tanssin työpaja

Länsi-Afrikkalaisen tanssin työpaja

Opettaja: Sibiry Konate & Mbacke Niang
Kurssi: Länsi-Afrikkalaisen tanssin työpaja
Aika: 25.-29.7.2018 klo 10:30-12:15
Opetuskieli: Englanti (tulkkausmahdollisuus)
Tarkoitettu: yli 12v.
Hinta: 100 €

Kurssi-ilmoittautuminen päättyy 22.7.2018

Varaustilanne

Kurssilla on vapaita paikkoja. ILMOITTAUDU KURSSILLE ⇒

 


Lisätietoa

Sibiry Konate (Burkina Faso) ja Mbacke Niang (Senegal) tuovat energisen ja rytmikkään tanssityöpajan. Länsi-Afrikka on rytmien ja monipuolisten tanssien alue ja joka maassa on eri tyylit ja rytmit. Mm. Burkina Fasossa on yli 60 heimoa, ja jokaisen heimon omat rytmikuviot yhdistyvät aina tiettyihin liikesarjoihin. Tanssit ovat tärkeä osa yhteisön juhlia ja seremonioita. Kahden upean tanssijan työpajassa pääsee kokeilemaan kahta eri afrikkalaista tanssityyliä live-rumpusäestyksen kanssa.

 

Perinteinen Afro: Sibiryn tunnilla pääset helposti mukaan perinteiseen länsiafrikkalaiseen, burkinafasolaisen rytmin maailmaan. Tempo riippuu rytmistä, ja kontakti on vahvasti maassa. Hypyissä ja isoissa liikkeissä koko keho on mukana.

 

Sabar: Senegalilainen energinen sabar-tanssi pohjaa perinteisiin sabar-rummuilla soitettaviin rytmeihin. Liikekieli on mukaansa tempaavaa ja myös jokaisen tanssijan oma tyyli saa tilaa.

 

Sibiry Konaté (Burkina Faso)
Sibiry ”Bebe” on Burkina Fason Bobo-Dioulassosta kotoisin oleva ammattitanssija ja koreografi, jolla on näyttävä ura nykytanssin parissa. Sibiry on kouluttautunut kotimaassaan Centre de dévéloppement chorégraphique La Térmitèressä, sekä Ranskan Centre National de la Dance -keskuksessa Pariisissa mm. Carolyn Carlsonin, Salia Sanoun ja Sedou Boron opeissa. Suomessa Sibiry on esiintynyt monenlaisissa tuotannoissa mm. Turun kaupunginteatterin, Zodiakin ja Interkult Kassandran esityksissä. Oma teos ”Voix des Femmes” (”Naisten Ääni”) valmistui vuonna 2014 ja ”Saviruukku” 2016-2018. Opettajana hän on kannustava ja inspiroiva, tärkeää tanssissa on kommunikaatio. Sibiryn tunneilla saa onnistumiskokemuksia, on helppo päästää irti ja antaa tanssin liikkeen ravistella pois kaikki ylimääräinen ja vaan irrotella!

 

Mbacke Niang (Senegal)
Senegalilainen Mbacke Niang tulee taiteilijasuvusta ja on lapsesta asti elänyt paikallisen kulttuurin ja taiteen parissa. Perinteisessä sabar-tanssissa hän on itseoppinut ja on toiminut useita vuosia tanssijana. Lisäksi hän on esiintynyt useiden muiden artistien, kuten Youssou N’Dourin ja Pape Ndiaye Thiopetin, musiikkivideoilla. Länsiafrikkalaista tanssia sekä nykytanssia Mbacke on oppinut ammattitanssija-koreografi Aba Sagnan johdolla Ballet Jammu -tanssiryhmän riveissä.

 

Mbacke tanssii Sibiryn kanssa ”Saviruukku”-teoksessa. Positiivinen asenne ja leveä hymy ovat muodostuneet Mbacken tunnusmerkeiksi, tanssitunneilta riittää energiaa vaikka muille jakaa!

 

})(jQuery)