Senioritanssin kurssi

Senioritanssin kurssi

Opettaja: Sinikka Gripenberg
Aika: 25.-29.7.2018 klo 08:30-10:15
Tarkoitettu: yli 50v.
Opetuskieli: Suomi & Englanti
Hinta: 80 €

Kurssi-ilmoittautuminen päättyy 31.5.2018

Varaustilanne

Kurssilla on vapaita paikkoja. ILMOITTAUDU KURSSILLE ⇒

 


Lisätietoa

Senioritanssin työpaja on suunnattu kaikille yli 50 vuotiaille kehollisesta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvitse olla.

 

”Tuntityöskentelyssä etsitään luonnollista ja kokonaisvaltaista liikettä omaa kehoa tiedostaen ja kuunnellen. Pehmeät liikkeet ja liikesarjat hoitavat niveliä ja tasapainottavat lihaskuntoa sekä voimistavat hengityksen kera tasapuolisesti selkä- että syviä vatsalihaksia, jotka ovat selkärankamme tukena. Harjoitteet ehkäisevät ikääntymisen mukanaan tuomia vaivoja sekä kuntouttavat. Opetustuntiin kuuluu myös improvisaatiopohjaisia harjoitteita, joiden avulla oppilaat pääsevät vapauttamaan oman luovuutensa. Näin jokainen pääsee vapaasti nauttimaan ja toteuttamaan tunnin aikana opituista kehoystävällisistä liikkeistä ja liikesarjoista. Harjoitteet antavat kevyen, vapautuneen ja luontevan kehollisen tavan liikkua sekä tuottaa omaa tanssia. Tunnin opetus tapahtuu paljolti opettajan antamien mielikuvien ja sanallisten ohjeiden mukaisesti.”

 

Tätä kehoystävällistä liiketekniikkaa Sinikka Gripenberg on kehittänyt viimeiset 20 vuotta. Lonkkaleikkauksesta toipumisen omakohtainen kokemus on syventänyt opetusta.

 

Sinikka Gripenberg kuuluu modernin suomalaisen tanssitaiteen pioneereihin, hänen monipuolinen taiteilija- ja opettajauransa alkoi jo v. 1958. Hän on tanssinut useiden nimekkäiden koti- ja ulkomaisten koreografien teoksissa, viimeisimpänä 70-vuotisjuhlasoolo (2010) ”Huominen”, jonka koreografina oli Alpo Aaltokoski. Sinikan ura on ollut hyvin kansainvälinen, opettaja- ja tanssijavierailujen lisäksi hänen koreografioitaan on esitetty useissa eri maissa. Hän on tehnyt myös useita koreografioita Suomen Yleisradiolle.