[mute]

[mute]

KE 25.7.2018 klo 18:30 (Keskuskoulu)

“Siitä mistä ei voi puhua täytyy huutaa.”

 

Pirjo Yli-Maunulan ja Titta Courtin teos kahdelle tanssijalle ja kahdelle lapselle käsittelee vaikenemista, mykkyyttä. [mute] on tutkielma konfliktin välttämisestä, häpeästä, kasvojen menetyksestä ja tuntemattoman uhasta. [mute]:n puhumattomuus on tunteiden kätkemistä ja elämistä tulivuoren varjossa: tiedetään, että purkaus tapahtuu ennemmin tai myöhemmin, mutta käyttäydytään kuin niin ei koskaan kävisi.

 

Tekijöilleen tuttuun tapaan aihetta käsitellään surrealismin, absurdismin ja mustan huumorin valossa. Riskinotto ja siekailemattomuus ovat teoksen ehdottomia lähtökohtia myös lapsiesiintyjien kohdalla.

 

“Lapsi on viisas,” sanoo tanssija-koreografi, taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunula. “Aikuinen lukee tapahtumia elämässä aiemman kokemuksensa kautta, lapsella on suorempi alitajuinen ja ei-rationaalinen yhteys asioihin.”

Hiljaisuus ja purkaus, muistaminen ja unohtaminen, ihminen ja eläin ovat tärkeitä sanapareja [mute]:n prosessissa. Vanha sanonta, “vaikeneminen on kultaa” näyttäytyy erityisen ironisessa valossa [mute]:n maailmassa.

Suomi

Video traileri

Lisätietoa

Koreografia: Titta Court & Pirjo Yli-Maunula
Tanssi: Titta Court
Lapsitanssija: Marona Awdishou
Valosuunnittelu: Jukka Huitila
Sävellys: Aake Otsala ja George Bandoek Apostolakis
Ääniohjaaja: Aake Otsala
Puvustus ja lavasteet: Heidi Kesti

})(jQuery)