Millainen olisi unelmiesi festivaali?

Millainen olisi unelmiesi festivaali?

Hei!

Pyhäjärven Täydenkuun Tanssit -festivaali on tuntumani mukaan siirtymäkohdassa. Tulen luotsaamaan festivaalia seuraavat kolme vuotta. Olen ollut kiinni tanssin tutkimuksessa viimeiset seitsemän vuotta ja en ole niin aktiivisesti pystynyt seuraamaan tanssin esitystarjontaa kuin olisin halunnut. Tarvitsen siis apuasi hienon festivaalin tekemisessä – hae rohkeasti tuotantohaun kautta festivaalin ohjelmistoon tai tarjoa kurssiasi! Vain näin saan hyppysiini kultakimpaleet, joiden loistosta en ole vielä tietoinen.

Festivaalin ajankohta on 23.-26.7.2017 ja hakuaikaa on 31.8.2016 saakka. Ilmoituksen ohjelmistohausta löydät tästä: http://www.fullmoondance.fi/FMD2014/wp-content/uploads/2016/08/Ohjelmistohaku-Taydenkuun-Tanssit-2017.pdf

Olen nimennyt vuoden 2017 festivaalin teemaksi ”hyvä elämä”. Toivon monesta eri näkökulmasta teemaa valottavia esityksiä (esityksen käsite myös laajasti ymmärrettynä), jotka yhdessä avaavat monisärmäisen näkymän. Toivon esityksiä, joilla on sydän ja sielu, en ole niinkään kiinnostunut etäännytetystä näkemyksestä, josta on vaikea löytää muuta kuin älyllistä tarttumapintaa. Sitäkin tarvitaan, mutta sen aika voi olla vaikka sitten kauteni jälkeen.

Pyrin toteuttamaan hyvän elämän ja siihen liittyvää hyvinvoinnin teemaa useammalla rintamalla. Pyhäjärvisten kanssa toteutetaan vuosittain osallistava tanssiteos, joka kantaesitetään festivaalilla. Kurssitarjonnassa tulee olemaan uudenlaisia menetelmiä, mm. TRE (Tension, Trauma & Stress Releasing Exercises) ja Autenttisen liikkeen muoto Janet Adlerin kouluttamien ohjaajien vetämänä (www.trefinland.fi , www.disciplineofauthenticmovement.com).

Väitöstutkimukseni sivujuonteena tuli esiin, että tanssitaiteilijoiden työssä jaksamisen, työhyvinvoinnin ja työhön liittyvä eettisten kysymysten pohdinta on Suomessa vielä lapsenkengissä. Festivaalin aikana järjestetään työnohjauksellinen keskustelufoorumi / vertaislaboratorioryhmä tanssin ammattilaisille, jossa työssä jaksamisen kysymyksiä voidaan yhdessä avata ja pohtia.

Jos sinulla tanssin ammattilaisena on sisällöllisiä tarpeita tai toiveita, jotain, mitä nykytanssin kenttä tai yksittäinen tekijä mielestäsi tarvitsisi näinä aikoina, laita viestiä, niin katson voiko festivaali lähteä toteuttamaan jotain tuosta toiveesta. Millainen olisi unelmiesi festivaali?

Yhteistyöterveisin
Kirsi Törmi, taiteellinen johtaja

tel. +358 50 3080203